Bokomtale – Emma in the night

Hvis vi har et forsvinningsmysterium med to personer, og den ene av de forsvunne plutselig kommer tilbake – så får vi alle svarene rundt hva som skjedde, ikke sant?

Det ser bra ut fra starten. Cass forteller villig – og imponerende detaljert – om hendelsene de siste tre årene, hvor hun og søsteren Emma har vært sporløst borte. Etterforsker og psykologspesialist Abby Winter lytter og betrakter Cass mens historien fortelles, og kjenner igjen flere elementer enn godt er fra egen oppvekst – hvordan var egentlig familieforholdene i dette huset før disse søstrene forsvant? Hvorfor kom ikke Emma hjem? Og kan egentlig foreldre bli litt for glade for en hjemvendt datter?

I will cling to that now, like the boat that finally brought me home.»

De to fortellerstemmene er Cass og Abby. Abby har skrevet en avhandling om narsissistisk personlighetsforstyrrelse, og har inngående kjennskap til temaet både faglig og privat. Hun har blant annet sett nærmere på arvelighet, hvordan døtre av narsissistiske mødre ofte viderefører de destruktive personlighetstrekkene som kjennetegner denne mentale lidelsen. Men hvem i husholdningen er egentlig den syke i dette tilfellet?

Wendy Walker har skrevet flere psykologiske thrillere. I «Emma in the night» skaper hun et ekstremt mørkt univers. Selv om vi relativt tidlig forstår at Cass kanskje velger narrativet sitt litt vel omhyggelig – både overfor mor, stefar og etterforskere – så klarer forfatteren å rasjonere ut detaljene i en skikkelig seig og god oppbygning før vi kommer til løsningen. Eller… si fra til meg når du har lest siste setningen i boken, forresten?

Som advokat innen familierett spesialiserte Walker seg på barns rettigheter. Erfaringene derfra med psykologi og traumer gir henne inspirasjon til å skape komplekse karakterer i sine historier. Andre bøker er All is not forgotten, Hold your breath og nå sist Don’t look for me.

Bokomtale skrevet for @litteratur_for_alle (IG og FB) av @verbaltverksted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s